Inițial am avut impresia că distinsul domn Leo Babauta este român de-al nostru. Trăiam cu impresia că se citește băbăuță, un fel de găgăuță, cu b în loc de g.
Arta limitării la esențial în afaceri și în viața de zi cu zi, cartea al cărui nume e prea lung să-l pot reține (titlul original e Zen To Done: The Ultimate Simple Productivity System, sună clar mult mai bine), este ușor de citit, în format mic, 165 de pagini, scrise cu font mic și cu rândurile foarte adunate.
Leo începe cartea prezentând toate schimbările pe care le-a făcut, pentru a deveni o versiune mai bună a sa, și continuă prin a da sfaturi legat de cum ar trebui să procedăm dacă ne dorim cu adevărat să facem schimbari și să progresăm. Abordarea este una progresivă, cu pași mărunți și siguri și multă plănuire și organizare.
Unele capitole sunt ușor puerile și banale, dar altele sunt chiar mișto. E un capitol care oferă o strategie pentru a nu mai pierde timpul pe internet inutil, pe siteuri gen Facebook și îndeamnă la a răspunde la mailuri cât mai rar. Având în vedere că eu coordonez o echipă de culegători profesioniști de portocale și corespondez cu mulți clienți/preiau solicitările pe mail, nu prea am cum să ignor mailul.
Un alt capitol ne învață, cu pași mărunți cum să ne schimbăm alimentația, cum să începem să facem sport și cum să ne facem ordine în lucruri, pentru a ajunge să ducem o viața mai simplă și mai lipsită de stres.
Eu unul rezonez cu idea de viață simplă și promit să încerc să fac și să păstrez ordinea acasă și la birou, să mă reapuc de jogging și să încerc să progresez în fiecare zi, în direcția în care sunt pasionat.
Overall este o lectură bună și utilă, era perfect dacă o descopeream prin clasa a doișpea, nu la 28 de ani.