În timp ce frunzăream internetul, am dat de articolul 10 motive minunate să călătorești mai des de pe CopperAttitude.com. Am văzut titlul în slider, mi-a plăcut poza dar nu am dat click să-l deschid. M-am oprit și am încercat să gășesc și eu 10 motive proprii. Abia după am citit articolul.
Așadar, 10 motive să călătorești:
- Ai ocazia să întâlnești oameni noi, cu obiceiuri diferite de ale tale și în felul ăsta, poți “fura” de la ei obiceiurile și tipurile de comportamente care-ți plac. E cunoscut faptul că oamenii au nevoie de modele și de multe ori imită comportamentele persoanelor pe care le apreciază.
- Te relaxezi și reflectezi la ce este important pentru tine, indiferent că bați la picior străzile din Veliko Târnovo sau lenevești pe plajele de la Tuzla sau de la Olimp.
- Evoluezi. Toate lucrurile noi pe care oamenii le trăiesc și le experimentează duc la progres personal, care e mai greu de atins în condiții normale.
- Îți dezvolți abilitățile de comunicare și spiritul de observație. Ajungi genul ăla descurcăreț, care găsește mereu soluții și rezolvări pentru toate situațiile.
- Înveți să trăiești și să funcționezi doar cu strictul necesar, într-un mod simplu și practic. Oamenii care reușesc să renunțe la bucuriile materiale ajung să fie mai impliniți și să se bucure mai mult de anumite momente.
- Îți depășești limitele cu fiecare ieșire. Când sunt bine motivați, oamenii constată că pot face efort fizic uriaș și se pot descurca pe perioade rezonabile de timp fără mâncare sau chiar apă. E adevărat că pentru a merge pe munte ai nevoie de condiție fizică, dar se poate și fără, dacă ești suficient de bine montat psihic.
- Înveți să te organizezi mai bine, să faci bucata de planificare și documentare și să îți asumi deciziile. E ca și cum te-ai pregăti pentru un examen, doar că în cazul unui rezultat prost, consecințele ar fi nasoale și imediate.
- Înveți să te bucuri de toate lucrurile care ți se întâmplă și să trăiești clipa… chiar acum. Ajungi să trăiești în prezent. Dacă vă interesează subiectul, recomand să citiți cartea Mindfulness pentru Începători, de Jon Kabat Zinn.
- Ai ocazia să încerci băuturile și mâncărurile tradiționale, care sigur îți vor rămâne multă vreme întipărite în minte. Dacă mergeți vara pe litoralul bulgăresc, vă recomand să încercați sprat (pește mic gătit ca și hamsia) și tarator (supa tzatziki).
- Primești gratuit fel și fel de povești, care invariabil te ajută să ai o stare de spirit bună și pozitivistă. Uneori e suficient să te uiți la un loc sau la niște oameni pentru a înțelege povestea din spate…
Eu am vazut poza si am deschis articolul. Multumesc 🙂