Astăzi o să scriu despre alte două modele de prize smart, făcute de către chinezii de la BlitzWolf. Cei de la BlitzWolf fac produse foarte ok (nu degeaba le-a lăudat și marele și inegalabilul George Buhnici), din materiale premium, la foarte prețuri bune.
Cele două modele de prize smart diferă între ele atât ca formă, cât și ca putere. BlitzWolf BW-SHP6 este mică (încap două într-o priză dublă), are o luminiță de veghe colorată și suportă până la 10A (2300 W), față de BlitzWolf BW-SHP2, care este mai mare ca și formă, dar suportă până la 16A (3840W).
Din punct de vedere software, cele două prize se comportă identic, permițând următoarele:
- oprire și pornire via cloud (funcționează și din LAN, dar și din alte locații, prin internet), prin aplicația Smart Life (disponibila gratuit pentru Android și iOS) sau Tuya Smart (disponibilă gratuit pentru Android și iOS).
- protocolul de funcționare este wireless, astfel că prizele pot fi programate fără gateway
- setare program repetitiv de pornire și oprire prize
- configurare ca priza să pornească doar o perioadă specifică de timp
- grupare prize pe camere, pentru a fi mai ușor de gestionat, la nivel de grup
- au suport pentru Google Assistant și Amazon Alexa
- pot fi folosite și configurate prin IFTTT (if this then that), pentru taskuri înlănțuite
- măsoare consumul de curent pentru dispozitivul conectat la priză și oferă diverse statistici – spre deosebirele de prizele cu care ne-am jucat anterior: Sonoff S20 și TP-Link HS100
Instrucțiuni de instalare – similare cu cele de la Sonoff:
- Se descarcă aplicația Smart Life și se creează un cont
- Se face logarea cu contul respectiv și se începe adăugarea (împerecherea) dispozitivelor
- Se inserează parola wireless pentru rețeaua 2.4 Ghz pe care e conectat telefonul
- Se pornește priza și se așteaptă – dacă priza nu poate fi adopotată, se mai apasă butonul de pornire de câteva ori, până când adopția se face cu succes.
O să folosesc cele două modeluri de prize pentru a măsura consumul de curent de la anumite electrocasnice mai mari, dar o să le și folosesc ulterior pentru a opri instalația de pom (ulterior, adică la iarnă, în cazul ăsta) și pentru a porni o veioză când nu sunt acasă – ca să nu fie cineva tentat să intre prin efracție și să-mi fure cactusușii. Sau aș putea folosi o priză de genul pentru a porni filtrul de cafea în fiecare dimineață, cu 15 minute înainte de a mă ridica din pat.
Mai multe informații oficiale despre cele două prize se pot găsi la cei de la BlitzWolf pe site: priză mică și priză mare. Un articol care conține 8 motive pentru care oricine are nevoie de minim o priză smart în casă poate fi citit aici.