Casa Rucăreană: m-am convins de faptul că locul care e mereu plin, sigur are mâncare gustoasă!
Povestea este din acest șir de istorioare (despre una din ele a scris deja Răzvan): o ieșire in weekend cu mai mulți colegi, o călătorie și mai multe experiențe.
Am plecat din Târgoviște și drumul a început să ofere din ce în ce mai multe priveliști…
Însă ne-a răzbit foamea și de-abia așteptam să găsim un loc care să ne facă cu ochiul!
Și… gata l-am găsit! Așa din exterior, pare un loc ca oricare altul.
Dar în interior, totul e animat și simți că papilele tale gustative se vor bucura de acest popas…
Locul era plin la 13.30, când am ajuns noi și cu noroc am găsit o masă liberă.
Am început cu o ciorbă de legume… o bunătate și nu doar pentru că ne era foame! Și prețul destul de cumsecade: 12 lei.
Recunosc că un minus e faptul că aveau pâine de supermarket… ar fi mers niște pâine de casă, ar fi continuat farmecul locului.
Locul are o dinamică aparte. La puțin timp după ce am ajuns, a venit un autocar și o mulțime de oameni au apărut in dreptul ușii. Cei de aici s-au organizat, au vorbit puțin cu organizatorii și probabil (din ce ne-am dat seama ulterior) le-au zis să revină în jumătate de oră.
Și chiar așa a fost: în 30 de minute locul s-a golit, noi am rămas printre ultimii, căci ultimii am venit și brusc… s-a umplut la loc.
Cât s-a golit, am putut să îl pozăm, ca să puteți să-i înțelegeti farmecul.
Noi am continuat cu o tochitură musceleană cu mămăligă (18 lei), foarte gustoasă din punctul meu de vedere. Și cu o bere (7 lei – tot preț cumsecade).
Ceilalți au mers pe mămăligă cu brânză și unt, dar cine a comandat pastramă de oaie a dat lovitura… delicioasă! Atât de bună, încât am uitat să fac poze!
Servirea a fost pe măsură. S-au mișcat foarte rapid: de când am dat comanda, în 10 minute, deja eram serviți.
Totul e autentic… multe motive folclorice oriunde te uiți.
Pe final, am mai stat la o cafea (5 lei) pe terasa restaurantului și ne-am pregătit de drum…
12 lei o ciorba de legume nu mi se pare “cumsecade”, dar in rest …intamplator saptaman viitoare sunt in Rucar …deci acolo mananc …Mersi de pont…
Da, “cumsecade” poate nu e cel mai nimerit termen… si eu am mancat ciorbe mai ieftine 🙂
Mersi de feedback, poate revii sa ne spui cum ti s-a parut tie locatia! 🙂