Că tot e sezonul rece, în acest articol o să vă recomand 3 locuri de la Bușteni unde se poate mânca ciobă de fasole în bol de pâine. Am testat ciorbele în pâine de aici în această iarnă și au fost destul de ok toate, overall.
E ciudat puțin, ciorba de fasole în pâine este originară din Ardeal, dar la Bușteni sunt destule locuri care vând astfel de mâncare.
Ciorbă de fasole în bol de pâine – Casa Țărănească:
Am început cu această locație, pentru că aici ciorba de fasole în pâine (15 ron) e servită diferit, în comparație cu celelalte locații. Bolul de pâine este plin cu boabele de fasole și cu afumătura, ciorba propriu-zisă, zeama, este într-o altă farfurie, separat, iar pe o altă farfuriuță e așezată ceapa, tăiată rondele.
Servită în felul acesta, ciorba nu va avea gust de tocăniță. În celelalte locații, ciorba de fasole este așezată direct în pâine, iar zeama se îmbibă foarte mult în bolul de pâine iar mâncarea are textură de tocăniță. Pentru a afla experiența completă avută aici, citiți articolul ăsta.
Ciorbă de fasole în bol de pâine – Casa Ancuței:
Cel mai celebru loc de la Bușteni ce servește ciorbă de fasole în pâine este categoric Casa Ancuței. Porția de ciorbă de fasole în bol de pâine (17 ron) a fost destul de mare și de zemoasă, iar bucata de afumătură a fost și ea destul de mare, cât să nu am sentimentul că mănâncă “zamă-lungă”, iar pâinica a fost proaspătă și moale. Mi-ar fi plăcut ca pâinica să aibă coaja crocantă, dar până la urmă se mănâncă doar capacul de pâine (cred).
Locația este destul de populară pentru acest preparat, astfel că și mâncarea e bună, … datorită cantității mare de mâncare făcută și vândută. Pentru a afla experiența completă avută aici, citiți articolul ăsta.
Ciorbă de fasole în bol de pâine – Irish House:
Am testat ciorba de fasole în pâine (15 ron) și la Irish House, iar experiența nu a fost așa-și-așa. Mâncarea a fost bună la gust, dar ciorba a fost puțin cam groasă, parcă mâncam tocăniță, bucata de afumătură nu a fost nici ea prea mare, iar pâinica era moale și pufoasă.
Ciorba de fasole în bol de pâine este okish, dar parcă în primele două locații este ceva mai bună. Bine, genul ăsta de aprecieri sunt oricum destul de subiective. Pentru a afla experiența completă avută aici, citiți articolul ăsta.