Ieri am sărbătorit ziua aproape-neveste-mii în mare stil. Am mers împreună să spălăm mașina la o spălătorie din aia cu jetoane (nu știu exact cât se țin acele de brad în mașină, da’ începuseră să ne deranjeze) iar apoi ne-am oprit la Imbiss să mâncăm câte un kebab.
Am avut neinspirata idee să propun să luăm Kebab din ăla la cutie, deși mintea luminată a familiei voia să alegem câte unul obișnuit. Nu sunt mare șaormar de fel și nici consoarta nu cred că are vreun doctorat în mâncare orientală, dar (de data asta) trebuia să o ascult.
Ne-am luat fiecare cutiuța cu mâncare și ne-am așezat pe o băncută să mâncăm. Că de… pandemie & restaurante închise. Ăștia chiar dacă au fost campioni mondiali la fotbal în 2014 nu-s mai cu moț.
Cutiuța noastră cu mâncare era compusă din următoarele:
- cartofi prăjiți pe fundul cutiei
- sos de usturoi peste cartofii prăjiți
- carne din belșug deasupra cartofilor mânjiți cu sos
Ne-am prins repede de greșeala făcută în momentul în care ne chinuiam să mâncăm din toate, ca să fie kebabul kebab, cu furculița fragilă de plastic.
Bă băieți, nu se face așa ceva. Ideea de kebab la cutie este bună, dar trebuie executată corect. Să vă explic cum aș fi procedat eu dacă aș fi comercializat așa ceva:
Aș fi pus cartofii și sosul de usturoi într-o cutiuță mai mică și carnea de kebab într-o altă cutiuța mică. Din punct de vedere al muncii depuse, cred că e cam același lucru. Ce-mi e că folosesc două cutiuțe mici sau una mare, că le umplu cu același conținut. Cred că și din punct de vedere al costurilor e cam la fel, două cutiuțe mici nu cred că sunt cu mult mai scumpe decât o cutie mare.
Ăăăă, și aș fi pus și o chiflă în pachet. Eventual o chiflă încălzită sau prăjită puțin. Nu aveți idee cât de important e ca pâinea să fie bună (și să existe) la produsele fast-food.
Serios, ce a fost în capul vostru când v-ați gândit că oamenii apreciază kebabul fără pâine sau lipie? Ați înnebunit? O dată cred că-i păcăliți pe cumpărători, dar voi vă imaginați că preferă cineva să amestece mâncarea cu o furculiță de plastic și să se chinuie să mănânce din toate în același timp? Sau eventual vă gândeați că o să mâncăm acasă și o să punem pâinică de la noi?!
Nu se face, bă_băjetzi. Nu se face așa ceva! Altfel, mâncarea e bună, iar prețurile sunt okay. Funcționează conceptul ăsta DIY, dar la Ikea, nu la fast-food.
Și o poză cu noi savurând mâncarea, desigur.
Ce mult mi-ar plăcea să văd că nu se mai dau tacâmuri din plastic la fiecare restaurant sau prăvălie cu mâncare…
Nu le sufar. Imi pare ca nici nu mai are gust mancarea cu ele.